WERKWIJZE

De gietvloer is een echt stukje vakwerk. De vloer wordt namelijk volledig met de hand gegoten. 

Aangezien de gietvloer slechts 3mm dik is, is een vlakke en strakke ondergrond van cruciaal belang. Wij komen altijd van tevoren op locatie langs om te kijken of de ondergrond van voldoende kwaliteit is. Als de ondergrond in orde is, kunnen wij ook de kwaliteit garanderen waar wij voor staan.  

Op maandag of dinsdag starten wij met het aanbrengen van de gietvloer. Laag voor laag wordt de gietvloer opgebouwd. Elke dag komen wij terug om een nieuwe laag aan te brengen. Dit wordt gedaan door set voor set de materialen met elkaar te mengen en vervolgens wordt het materiaal met een spaan aangebracht op de vloer. De laatste laag is de beschermde laklaag. De vloer wordt standaard mat afgelakt, maar mocht je toch liever wat meer glans aan je vloer willen geven, dan kan dat ook. 

In totaal zijn wij een volle werkweek bezig met het aanbrengen van de nieuwe gietvloer. Tijdens onze werkzaamheden is het niet mogelijk om in de woning te verblijven of andere werkzaamheden uit te voeren, om zo eventuele vervuiling zoveel als mogelijk te beperken. 

Een week nadat wij gestart zijn met het maken van de gietvloer, is de vloer klaar. De vloer heeft in het weekend nog wel even tijd nodig om op sterkte te komen. Op maandag een week nadat wij gestart zijn, is het tijd voor de oplevering op locatie. Dit doen wij samen met jou en dat is ook het eerste moment dat je weer op de vloer mag. Samen bekijken we het resultaat.  

Als alles in orde is, dan is het tijd om het huis in te richten en te gaan genieten van je nieuwe gietvloer!